Wednesday, July 24, 2013

Perfektne päev

Isegi tööpäev kulges täna hämmastava lihtsusega ja väsimus ei olnud nii suur kui eile ning isegi mõte liikus, midagi uut. Peale tööd läksime Ebru juurde, nagu ikka kolmapäeviti. Kuna mingisuguseid aiatöid ega muid töid teha polnud hüppasime koheselt basseini. Hiljem mängisime jalgpalli aga kuna me kolm nädalat ainult istunud oleme, siis oli kops koos kolme minutiga ja lõpuks hüppasime jälle basseini ja mängisime seal ka mingit pallimängu. Mu jalgadel on igal pool vigastused võitlusest palli pärast. Ja loomulikud suurepärane õhtusöök, nagu alati seal. Lubasime küll täna vähem süüa, et homseks valmistuda aga ei tulnud välja.
Igatahes, homme.. Homme on siis see päev, kui meie, kolm tüdrukut peame ramadani. Pidime seda tegema 27. ramadani päeval aga kuna oleme siis erinevates riikides pole sellel mõtet. Niisiis, homne ramadan tähendab seda, et viimast korda süüa ja juua tohime täna öösel kell 3.30 ja järgmisena tohime seda teha homme õhtul ekll 19.44, ja ilmselt läheme selleks ajaks belaş dinnerile, ehk siis tasuta söögile linnaväljakul. Ramadani ajal need, kes ramadani mingil põhjusel pidada ei saa peavad vaestele toitu jagama. Eks me siis näe mis meist homme õhtul saab. Isegi hambaid pestes peab ettevaatlik olema, et vett alla ei neelaks. Muidugi ennast piinama me ei hakka, kui ikka hakkab halb ja vaja vett juua eks me siis katkestame aga loodame, et mitte. 
Mis siis veel, nii palju infot on, et ilmselt on-arrival training siiski ei toimu kuskil Antalyas ega mujal läänes vaid suure tõenäosusega hoopis Rizes! Rize asub musta mere ääres ja on imeimeimeilus niiet loodame ja ootame väga. Ahjaa, täna me arutasime Ebru juures ramadanist ja islamist üldiselt ja lõpuks oli Coşkuni ja Ebru abikaasa (Samil vist?) vahel väga tuline arutelu islami kohta. Coşkun oli sellest nii häiritud, et ta vaeseke hakkas kahtlema kas ta siis ikkagi on õige moslem. Aga mõned igatahes usuvad sellist teooriat, et kui mees teeb kõik õigesti ja läheb otse taevasse, siis teda ootab seal 70 naist ja samas kui naine läheb otse taevasse, siis naisel on õigus kaasa võtta põrgust oma abikaasa, kes saab siis ka taevas 70 naist aga see esimene naine on kõikide nende 70 teise naise juht. Vähemalt me saime teada, miks Yüksel ramadani peab, hehehe.

Ega midagi, mõelge meie peale siis homme. 
Paljud on küsinud,et miks ikkagi me seda ramadani asja homme teeme. Seda lihtsalt selle pärast, et tunda mis tunne see on, ja olla nendega homme selles asjas koos, nagu toetame neid või nii. Et süüa õhtul koos kõigi teistega jne. Ega mingit liiga suurt mõtet selle taga ei olegi. 


No comments:

Post a Comment